Blog

Video je dokázateľne najúčinnejším marketingovým nástrojom. Objem využívania videí v marketingu vzrástol zo 63% v roku 2017 na 87% v roku 2019 a čísla idú hore rýchlejšie ako Dominika Mirgová.

Kvalitné firemné, eventové či produktové video od skúsenej videoprodukcie vám môže pomôcť predať nielen vaše produkty či služby, ale aj filozofiu či priam esenciu vašej značky.

Poďme sa teda pozrieť na dôvody, prečo by ste sa mali pri plánovaní svojich marketingových aktivít zamerať na tvorbu kvalitných a zábavných video obsahov. image-test Raz vidieť je viac ako stokrát čítať
Asi tak by sa dal charakterizovať efekt využívania videí v online. Najčastejšie ľudia sledujú rôzne explainer videá, no veľmi si idú aj demá produktov. To priamo súvisí s faktom, že až 81 % ľudí sa rozhodlo vyskúšať určitý produkt práve po zhliadnutí videa.

Ľudia, príbehy, emócie
Ľudia nereagujú na reklamy, banery ich obťažujú a direct mail je digitálny ekvivalentom letáku v poštovej schránke. Čo však na ľudí bude spoľahlivo fungovať vždy, je emócia a príbeh. Veď viete, mačiatka... Preto, keď dokážete vo svojom videu odkomunikovať príbeh vašej značky a produktu tak, že ľudí chytí za srdiečko, máte napoly vyhrané, zvlášť u zhýčkaných mileniálov.

Podporíte svoju brand awarness
Ak stretnete na ulici niekoho neznámeho, je mizivá šanca, že ho vôbec zaregistrujete. Ak však stretnete človeka, ktorého tvár poznáte z napríklad z online videa, je veľmi pravdepodobné, že si ho všimnete. A nemusí to byť rovno George Clooney, stačí aj instagramová pseudocelebrita. Úplne rovnako to funguje aj so značkami.

Videá vám zvyšujú engagement
Na YouTube si užívatelia denne pozrú až miliardu videí. To vám dáva celkom vysokú šancu, že jedno z nich môže byť vaše. Ideálne ak ho šupnete ako preroll a dobre zacielite.

Viete, že organický reach príspevku s videom je o 135 % vyšší než u príspevku s obrázkom? A hoci na Slovensku Twitter až tak nefičí, fakt, že tweet s videom má 6 krát väčšiu šancu na retweet, tiež nie je celkom na zahodenie. Jednoducho, ak využívate vo svojej komunikácii videá, ktoré majú potenciál byť zdieľané a komentované, váš rating na sociálnych sieťach prudko stúpne. image-test Google ľúbi videá
Určite ste si všimli, že pri vyhľadávaní kľúčových slov vám Google vyhodí aj súvisiace videá. To preto, že Google je vo vzťahu k YouTube a nie je to komplikované. Stačí len dobre nastaviť popisky a zvoliť správne kľúčové slová a vaše video má slušné šance objaviť sa vo vyhľadávaní na popredných miestach.

Okrem toho, ak dávate videá aj na svoj web, pomôže to vášmu SEO a 53x zvýši vaše šance byť na prvých priečkach vyhľadávačov.