Blog

A Hyundai sa to vo svojej lokálnej kampani nebál povedať narovinu. Namiesto klasických dronových záberov dokonale vylešteného auta trhajúceho asfalt sa odvážil staviť na koncept, ktorý sa v reklame veľmi nenosí… Autentickosť.

Novú generáciu priestranného SUV modelu SantaFe sa rozhodli predstaviť ako rodinné auto, ktoré však od rodičov neočakáva dokonalosť. Práve naopak - rešpektuje, že všetci sme len ľudia a naše občasné lapsusy dokáže šikovne predvídať. A práve na tejto myšlienke postavila agentúra This Is Locco kampaň #NedokonalyRodic.


Po viacerých úspešných spoluprácach čakala pozvánka do tendra aj v našom inboxe. Pustili sme sa teda do režijného treatmentu, v ktorom sme ideu povýšili a vsadili sme ju do kontextu sociálnych sietí. Klamlivú dokonalosť v prvej časti spotu sme osadili do “instagramového” štvorca, ktorý všetko nechcené a nepotrebné orezáva. Približne v polovici však nastane zlom - štvorec sa “otvorí” a odhalí nedokonalosti reality okolo dokonalého výrezu.

Storyboard vs. final

previous arrow
next arrow
Slider

Po výhre v tendri a zopár natešených výkrikoch sme sa rýchlo pustili do predprodukcie. Úpravy v scenári, casting, hľadanie lokácii, zháňanie kostýmov, rekvizít a techniky, kresba storyboardov… Časový plán musel rátať s točením hlavného 40-sekundového videa, 5- a 10-sekundového TV sponzoráku, 6-sekundového bumperu, a aj s fotením key vizuálu. Ako sa hovorí, “dosť fullka”.

Prišiel deň D. S vyše polovicou záberov a fotením v exteriéri sme sa už od piatej ráno modlili len za jediné - aby vyšlo to jesenné zubaté slniečko. Samozrejme, viac ako polovicu dňa pršalo. Ale nielen preto sme museli v mnohých situáciách improvizovať. Deň sme svietili v noci. Spiace dieťa sme oklamali šikovným uhlom kamery. A namiesto skutočnej jazdy autom musel jeden člen štábu imitovať mihotajúce sa stromy pri ceste, ďalší hádzal odlesky “slnka” na čelné sklo a iní traja autom hegľovali… Akože ide.

Making of

Aj takáto vie byť 15-hodinová výroba v sychravý novembrový deň. Magická. Pretože vďaka nasadeniu vyše 30-členného tímu bola táto produkcia vo svojej podstate takým malým zázrakom stihnutia nestihnuteľného.

Viac informácii v článku časopisu Stratégie.

Agentúra: THIS IS LOCCO
Produkcia: Zeldeo
Réžia: Emília Ondriašová
Hudobné aranžmá: Stroon
Fotograf: Šymon Kliman


Making of fotografie

previous arrow
next arrow
Slider